Новини

Йотова: Надявам се правителството и министрите да получат своето доверие и да го защитят

  20.06.2022 13:41  
Йотова: Надявам се правителството и министрите да получат своето доверие и да го защитят

"Надявам се правителството и министрите да получат своето доверие и да защитят това доверие", коментира пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова по повод предстоящите дебати в Народното събрание по гласуването на вота на недоверие.

"Очаквам утре да се проведе много сериозна и съдържателна дискусия, един дебат, по това какво ще очаква България през следващите месеци, за нашата икономическа и финансова стабилност. Много се надявам, че няма да станем свидетели на размяна на квалификации, обидни думи и изречения. Надявам се българският парламент утре да бъде на висота", каза още Йотова.

"Очаквам да се събере Комисията за външна политика, за да изработи своята позиция във връзка със съвета, който започва след броени дни в Брюксел. По отношение на това с каква позиция ще отиде българският министър председател там", обясни Йотова по повод кандидатурата на Република Северна Македония в Европейския съюз и нашата позиция.

"Най-важното може би, това е актуализацията на бюджета, за да знаем как ще бъде гарантирана финансовата стабилност, както приемането на необходимите закони във връзка с Плана за възстановяване", коментира вицепрезидентът предстоящото гласуване на актуализацията на бюджета.

"Аз съм оптимист, че този бюджет ще мине, мисля, че ще има много нови предложения от различни парламентарни групи. В България определено има усещане за нови избори. Ще бъде голяма грешка, ако се използва тази дискусия с предизборни цели. Ако не се пиреме, разбира се, най-трудното ще бъде за тези групи от хора, и ще бъде катастрофа", допълни Йотова.

На журналистически въпрос дали е готова България за избори, вицепрезидентът бе категорична:

"Последното нещо, което трябва да прави България в този момент е избори. Има много важни неща за решаване, не само бюджета, законите, вижте оперативните програми са доникъде, 2 години и повече застой. В условия на криза, в условия на война, ние отново ще изпаднем в последните места на всички европейски класации. Увеличава се безработицата, и най-вече се разтваря отново ножицата на бедността. Глътката въздух, която получиха хората, много бързо ще бъде изразходвана", заяви Йотова.


Анкета

Какво търсите най-често в интернет?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14