Новини

Лорер към ГЕРБ: Управлявахте комфортно и пак не достигнахте Румъния

  21.06.2022 15:10  
Лорер към ГЕРБ: Управлявахте комфортно и пак не достигнахте Румъния
  google

Ковид кризата, инфлацията и войната създадоха безпрецедентна ситуация и въпреки това в тази четворна коалиция успяхме да постигнем 4% икономически растеж, изтъкна министърът на иновациите Даниел Лорер по време на дебата за вота на недоверие в парламента.

Вие не сте виждали такива тройна криза, вие управлявахте комфортно и България пак не достигна Румъния, а креташе с 2-3% годишен растеж, обърна се той към предишните управляващи.

Преките чуждестранни инвестиции у нас за периода януари – април са тройно по-големи от миналата година въпреки тройната криза, през която водим страната, допълни още Лорер.

По отношение на инвестициите той подчерта, че от март, когато министерството е започнало да сертифицира, са насърчени 8 компании за 150 млн. лв. и 1300 нови работни места. Мола, не манипулирайте гражданите, обърна се Лорер към Трифонова от ГЕРБ, която преди него обяви, че сертифицираните компании са били само 2, а спрямо година назад имало спад от 80% на насърчените компании.

Следващата манипулация е - насърчаването през Закона за насърчаване на инвестиции е малка част от общите инвестициите, иначе те са над 400 млн. лв. В Българската агенция за инвестиции се работи за възможности за над 1,4 млрд. лв.
Лорер отговори и на Каримански, който заяви, че в коалицията не е било обсъдена промяната на устава на ББР, с която кредитния лимит се ограничава до 5 млн. лв., но се дава възможност преструктурираните кредити да превишат тези 5 млн. лв.

"Промяната в устава има само за цел защита на интереса на държавата, промяната съдържа само съществуващи експозиции за над 5 млн. лв. да могат да се променят, когато се отнася за индикиран заем, тъй като тежкото наследство на заемите принуждават сегашното ръководство да го прави.

 


Анкета

Искате ли нови избори?


Резултати
Видео
Баща зарадва 5-годишната си дъщеря с Rolls-Royce Cullinan
 24.06.2022 22:00      
Видео
Жена кара тротинетка с 80 км/ч по Околовръстното в София
 31.05.2022 22:00