Автомобили

Michelin напуска Русия

  28.06.2022 13:50  
Michelin напуска Русия

Известният френски производител на автомобилни гуми "Мишлен" (Michelin) обяви, че до края на годината ще прехвърли своята дейност в Русия на мениджърите на местното си представителство, съобщи Ройтерс. Те ще управляват напълно самостоятелна компания, посочиха от "Мишлен", предаде БТА.

През април френската компания обяви, че планира до юни да спре вноса на суровини от Русия.

От своя страна финландският производител на асансьори и ескалатори "Коне" (Kone) обяви, че днес е подписано споразумение, съгласно което прехвърля бизнеса си в Русия на мениджърите на своето подразделение в страната. Стойността на сделката не се съобщава. Тя трябва да бъде завършена през последното тримесечие на тази година. "Коне" съобщи, че се готви да прекрати изцяло своята дейност в Русия, предаде ТАСС.

Сериозни санкции бяха наложени срещу Русия, след като тя предприе военна инвазия в Украйна. Водещи руски банки бяха изключени от международна система за разплащания СУИФТ (SWIFT), а активи на Русия в чужбина за стотици милиарди долари бяха замразени. Много чуждестранни компании прекратиха напълно или частично своя бизнес в Руската федерация.

 


Анкета

С какво ще запомните кабинетът на Кирил Петков?


Резултати
Видео
Мистър Хепи фейс: Най-грозното куче в света
 28.06.2022 18:25      
Видео
Баща зарадва 5-годишната си дъщеря с Rolls-Royce Cullinan
 24.06.2022 22:00