Новини

Петър Карабоев: В главата на Путин България е колония

  29.06.2022 09:00  
Петър Карабоев: В главата на Путин България е колония

България гони 70 руски дипломати, съобщи премиерът в оставка Кирил Петков. Той каза, че тези дипломати са идентифицирани като хора, свързани с чужди служби и работили срещу интересите на България. Източник от руското външно министерство пък съобщи, че Русия ще отговори на решението на България.

Журналистът и зам.-главен редактор на „Дневник" Петър Карабоев коментира темата в студиото на „Здравей, България” по Нова тв.

„Преди дни президентът Путин на форума в Санкт Петербург каза, че светът е черно-бял. В него има държави които са суверенни като Русия и колонии като всички, които са слуги на Америка. В главата на Путин България е колония. Затова и така се отнася Външното  министерство на Русия и посолството изпълнява заръка да се отнася към България като към колония”, каза той.

„Нашите официални лица трябва да изяснят, че това са 70 служители на руското посолство. Вероятно част от тях са дипломати, а друга – технически персонал”, коментира Карабоев.

Според него всяка страна използва средства за събиране на информация в друга страна. „Част от тях са шпионаж, а друга – диверсия. Това, което българските запознати политиците също трябва да кажат е, че има диверсионна дейност срещу България, ако има такава”, категоричен е журналистът.

Той припомни, че само от началото на годината досега са били изгонени 13 души на три пъти.

„Тези 70 души са впечатляващи като бройка. Никоя държава от свободния не е правила това от десетилетия”, отбеляза Петър Карабоев.

По думите му Външното министерство на всяка държава има една основна задача. „ Тя е поддържане на нормални приятелски работни отношения със страната, в която сме изпратили нашия персонал. Мислите ли, че руското посолство се държи добронамерено към българските институции? Не. От много години то казва - тези са слуги на Америка, българският народ е този, с когото ще си говорим”, добави журналистът.


Анкета

С какво ще запомните кабинетът на Кирил Петков?


Резултати
Видео
Мистър Хепи фейс: Най-грозното куче в света
 28.06.2022 18:25      
Видео
Баща зарадва 5-годишната си дъщеря с Rolls-Royce Cullinan
 24.06.2022 22:00