Новини

Настимир Ананиев: Има такъв народ нямат задоволяване

  01.07.2022 18:30  
Настимир Ананиев: Има такъв народ нямат задоволяване
  bTV

"Има такъв народ" нямат задоволяване, те искаха и 4 милиарда. Всъщност при тях винаги нещо няма да е както трябва и то най-вече политическото ръководство. Това каза в предаването "Лице в лице" по bTV  Настимир Ананиев от "Продължаваме промяната".

„Там има нормални хора, към които е и нашият призив, които са влезли в политиката, много от тях за пръв път, макар че 45-тото и 46-тото Народно събрание бяха много кратки, но те са влезли също с кауза. Аз мисля, че нашата кауза си заслужава, защото борбата с корупцията, всъщност през нея минават всичко. Повечето от хората се интересуват какво имат в хладилника, когато го отворят. Да знаят, че могат да си позволят един нормален, достоен живот. И за нас това е важното всъщност, но това минава през спиране на течовете на публични средства - да стигат до пенсионерите“, допълни Ананиев.

Ръководството на ИТН имаше за цел да бави съдебната реформа, КПКОНПИ – законът, който е приоритет за нас, каза още той.

Според него причината за това е, че хора, от които те са зависими ще бъдат разследвани от новия орган, който ще се създаде.

„Ние ще разследваме всякаква корупция и всякакво задкулисие, което е свързано с властта“, добави Ананиев. 

По думите му е голяма отговорност да направят всичко възможно да реализират този мандат без да пресичат червените си линии.

„Надяваме се да има отговорност в народните представители, към които сме направили призив. Ние много ясно заявихме, че в момента има два отбора –имаме отбора на България, имаме отбора на задкулисието, на хората, които правят сценарии, на хората от сарайте, на хората с чекмеджетата, на хората, които им викат копейки. Тези два отбора са на масата, не може да седиш отстрани и само да гледаш тази битка. Ти трябва да избереш къде да влезеш, дали искаш да живееш в една нормална европейска държава, или искаш още от същото, което гледаме вече 10, 15, 20 години“, отбеляза Настимир Ананиев.

Групата протестиращи през президентството, която хвърля яйца днес, са деца, каза Ананиев.

„Може би са решили да изкарат по някой лев довечера за нощния клуб. Тези хора нямат 18 години. Това не са хора, които гласуват. Те са събрани от някого, дали са им някой лев да дойдат да повикат. Ще поседят един час и ще си тръгнат. Всеки има право на мнение. Аз съм сигурен, че има и разочаровани или хора, които са очаквали нещо да се случи много бързо. Не забравяйте, че първият мандат беше 6 месеца. Трябва да видим точно какво беше свършено за тези 6 месеца и не забравяйте, че отвътре имаше саботаж“, заяви Ананиев.


Анкета

С какво ще запомните кабинетът на Кирил Петков?


Резултати
Видео
Мистър Хепи фейс: Най-грозното куче в света
 28.06.2022 18:25      
Видео
Баща зарадва 5-годишната си дъщеря с Rolls-Royce Cullinan
 24.06.2022 22:00