Спорт

Радостин Василев атакува Борисов с пост в социалните мрежи

  02.07.2022 19:14  
Радостин Василев атакува Борисов с пост в социалните мрежи

Министърът на спорта в оставка Радостин Василев обвини бившото управление на Бойко Борисов за неуспехите в българския футбол, липсата на спортни съоръжения и по още куп теми. Той го направи с пост във Фейсбук.

Публикуваме текста без редакторска намеса:

Днес станах свидетел на поредните вербални изстъпления на бившия министър-председател Бойко Борисов. Този път той, в качеството си на лидер на партия, заедно с настоящия кмет на Пазарджик, се възхищаваха на спортен обект в града, частично финансиран по време на неговото управление на държавата.
Незнайно защо, Борисов има реномето на голям радетел за спорта и в частност футбола в България. За него, приближените му коментират, че е помогнал на не един и два клуба, на не един и два проекта от спортната инфраструктура. Става дума обаче за трохи - някоя единична трибунка, осветление или подновяване на терен.
Всъщност, България е една от най-изостаналите страни в Европа в това отношение. И тя изостана тотално именно през последните 12 години. Имитация и половинчата помощ, напудрена от медийни заглавия не са нищо повече от една ЛЪЖА. Лъжа, превърнала се в дума, олицетворяваща управлението на ГЕРБ.
Но фактите са потресаващи и го опровергават напълно.  А именно:
България не разполага с нито един стадион, който да отговаря реално на изискванията на УЕФА за провеждане на футболни срещи от най-висок ранг.
За 12 години на власт ГЕРБ не построи нито един стадион. НИТО ЕДИН.
Но построи ,,зали-гробници" и пустеещи стадиони по села и паланки. Единствена цел: ГРАБЕЖ.
Привържениците на „Локомотив”, „Ботев”, „Левски”,ЦСКА , а и на много други клубове се оказаха в ролята на жертва на грабежа на властта. Обгрижвани предизборно и лъгани с години. Поставяни в зависимост и притискани.
12-годишното „царуване” на Борисов и неговата „помощ” доведоха българския футбол до състояние на будна кома. 11 години подкрепа за престъпното управление на БФС и изведнъж накрая катарзис.
С действията и бездействията си той и обслужващият персонал на партията му са основните виновници за батака, в който се намира целият спорт у нас. Батакът е институционален, административен, инфраструктурен…
Лицето Красен Кралев, който е верен подизпълнител на патрона си Борисов, твърди, че по време на управлението на ГЕРБ са били осигурени 500 млн. лева за спортна инфраструктура. Ние предвидихме 500 милиона лева за спортна инфраструктура за следващите 3 години.
Какво завеща спортният радетел Бойко Борисов, къде потънаха 500 млн. лв?
Работа, работа, работа...
- Национален стадион ,,Васил Левски" за чудо и приказ, на който да посрещаме финал за Шампионската лига;
- модерни спортни съоръжения, като стадионите ,,Георги Аспарухов", ,,Българска армия", пловдивските ,,Христо Ботев'' и ,,Локомотив", безброй квалитетни стадиони за милиони евро по села и паланки, на които в момента се отглежда дребен и едър рогат добитък;
- Паметник на глупостта без хотелска част, адекватен паркинг и със златно отопление и климатизация, зала ,,Арена Армеец";
- феноменалната, но за съжаление  недовършена зала ,,Арена Бургас" с липсващи документи в ,,Академика" и обект на вътрешен одит и последваща проверка от АДФИ и Сметна палата;
- пребоядисаното за милиони и луксозно чудо ,,Зимен дворец на спорта".
- уникалният и безупречно стопанисван от Тако,Вако и Гако, спортен комплекс ,,Септември".
- и още безброй модерни съоръжения за масов и елитен спорт, непостроени училищни физкултурни салони за десетки милиони и още, и още, и още спортна инфраструктура в цялата страна...
Господин Борисов, вашето безаналогово управление направи така, че хората в България през последните десетина години да живеят в система на абсурда. От вашата каста бяха политиците, прокуратурата и бизнесът, близък до вас, управляващите тогава. Те разполагаха с всякакви права и се облагодетелстваха от връзките си с властта. За съжаление и при този абсолютен комфорт вие не създадохте нищо. От другата страна останаха обикновените хора, които нямаха никакви права. „Уважаеми“ г-н Борисов, тази ера вече приключи. Жалко, че още не сте го разбрал и продължавате да се вживявате в ролята на падишах.


Анкета

С какво ще запомните кабинетът на Кирил Петков?


Резултати
Видео
Мистър Хепи фейс: Най-грозното куче в света
 28.06.2022 18:25      
Видео
Баща зарадва 5-годишната си дъщеря с Rolls-Royce Cullinan
 24.06.2022 22:00