Икономика

Николов: От 1 октомври ще има осезаемо намаляване на цената на газа

  29.07.2022 13:25  
Николов: От 1 октомври ще има осезаемо намаляване на цената на газа

От 1 октомври нататък, ако следващите няколко стъпки се изпълнят по правилния начин, ще има осезаемо намаляване на цената вследствие на това, че т. нар. „гръцка връзка“ ще бъде използвана ефективно. Това заяви на брифинг в Министерски съвет министърът на енергетиката в оставка Александър Николов.

Той подчерта, че проектът е с регионално значение. „Фактът, че към днешна дата, дори при все още липсата на търговска експлоатация на гръцката връзка, се получават пълните количества от Азербайджан, мисля, че е ясен показател за всички“, коментира Александър Николов.

Министърът в оставка подчерта, че ще бъде подсигурена диверсификация не само за природен газ, но и за всички възможни горива.

Николов посочи още, че в момента България е износител на електроенергия в мащаб, който не е съществувал до момента. „Като износител балансираме абсолютно целия регион. От инвестиционна гледна точка, в България за първи път има международни компании, фондове и инвеститори, като заявеният интерес от тях надхвърля няколко десетки милиарда в следващите няколко години“, добави министърът в оставка.


Анкета

Кой, според вас, ще спечели изборите на 2 октомври?


Резултати
Видео
Да смениш гума на движеща се кола за малко над 1 минута
 24.07.2022 20:22      
Видео
Излезе първият трейлър към сериала по Властелинът на пръстените
 19.07.2022 20:29