Икономика

Махат до дни от НАП Румен Спецов?

  01.08.2022 15:36  
Махат до дни от НАП Румен Спецов?

Една от първите задачи на новото служебно правителство ще бъде да отстрани шефът на НАП Румен Спецов. Заръката е спусната лично от президента Румен Радев, пише lupa.bg.

Причината за внезапния кадрил са подозренията, че Спецов е особено близък до доскорошния финансов министър Асен Василев и партия "Продъжаваме промяната". Както е известно, той бе назначен в миналогодишното първо служебно правителство на президента по изрично настояване на Кирил Петков и Асен Василев. За Спецов гарантира лично Василев, който поясни, че го познава добре от години и гарантира за неговата почтеност. Някои неблагоприлични слухове дори стигат и още по-далеч, но те нямат общо с истината - Спецов е семеен човек и се радва на стабилно семейство.

Като официален мотив за отстраняването на шефа на НАП сега ще бъде посочена по-ниската от очакваното събираемост на ДДС, която е едва с 2,5% по-висока от миналогодишната, при положение, че инфлацията е 18%; както и останалите съмнения за извършено нарушение при продажба на фирма на сламени хора, която впоследствие завлича бюджета с крупна сума неплатено ДДС. Не е ясно кой ще е новия началник на НАП, но според слуховете в момента имало четирима кандидати.


Анкета

Кой, според вас, ще спечели изборите на 2 октомври?


Резултати
Видео
Да смениш гума на движеща се кола за малко над 1 минута
 24.07.2022 20:22      
Видео
Излезе първият трейлър към сериала по Властелинът на пръстените
 19.07.2022 20:29