Икономика

Министърът на енергетиката Росен Христов от 5 г. не плаща здравни осигуровки (ДОКУМЕНТ)

  02.08.2022 10:11  
Министърът на енергетиката Росен Христов от 5 г. не плаща здравни осигуровки (ДОКУМЕНТ)
  google

Новият служебен министър на енергетиката Росен Иванов Христов не е плащал здравните си осигуровки през последните 5 години, което означава, че е загубил здравноосигурителни права, разкри Narod.bg.

Постът служебен министър на енергетиката в ситуацията, в която е поставена България, е от изключителна важност. Трудно е да приемем, че на този пост ще назначите човек, който през последните пет години не е бил в състояние да внася дължимите здравни осигуровки.

Бърза справка в портала за електронни услуги на НАП сочи, че бъдещият служебен министър на енергетиката е с прекратени здравноосигурителни права, тъй като от месец февруари 2018 година не е внасял здравноосигурителните си вноски. За да не бъдем упрекнати в някаква манипулация, публикуваме скрийншот от платформата на НАП със здравноосигурителния статус на бъдещия служебен министър.

Иначе Росен Христов е магистър по международни икономически отношения от Калифорнийския университет в САЩ. Има многогодишен опит в енергетиката, заемайки високи отговорни позиции в международни компании. Международно признат специалист по придобивания и реструктуриране на предприятия, решаване на кризисни ситуации, стратегии и развитие.

Работил е за италианската енергийна компания „Енел“, отговаряйки за реструктурирането и интеграцията на придобитите мащабни енергийни дъщерни компании в Гърция, Франция и Русия. След това е регионален директор за Източна Европа и Латинска Америка в нидерландската компания за ремонт и поддръжка на енергийни активи „Дицман“ и ръководи придобиването на „Енергоремонт Холдинг“ в България, на която става по-късно председател на управителния съвет.

В последните години се занимава с инвестиции в стартиращи компании с фокус върху зелените технологии. Говори свободно 4 езика и е член на МЕНСА, но вече пет години забравя да си внесе здравните осигуровки.


Анкета

С какво ще запомните кабинетът на Кирил Петков?


Резултати
Видео
Да смениш гума на движеща се кола за малко над 1 минута
 24.07.2022 20:22      
Видео
Излезе първият трейлър към сериала по Властелинът на пръстените
 19.07.2022 20:29