Новини

БСП: Служебното правителство започна с показни чистки на наши кадри

  03.08.2022 15:30  
БСП: Служебното правителство започна с показни чистки на наши кадри

БСП се оплакаха, че още в първия ден на служебното правителство техен кадър е бил освободен от Национална компания „Железопътна инфраструктура“.

"Била е освободена Гергана Алексова като зам.-генерален директор на НКЖИ", обяви на извънреден брифинг на "Позитано" 20 Борислав Гуцанов. От партията смятат уволнението й за политическо.

"Тя е член на БСП и работи в компанията повече от 4 години. С безспорна експертиза и минала през цялата йерархия в НКЖИ", категоричен беше Гуцанов. По думите му Алексова е била на път да разкрие корупционни схеми, след като е започнала да разглежда "определени сделки за доставките в компанията". "Да не се окаже, че именно това са причините за освобождаването й", питат от БСП.

Гуцанов обясни, че ще се въздържи да нарече действията реваншизъм, но според него това дава изключително лош сигнал. "Не е нормално подобно нещо да се случва и то в една компания, която е с особен обществен интерес и борави с огромни средства и трябва да се внимава какво става там", обясниха от левицата.

Борислав Гуцанов, подчерта, че основната задача на служебния кабинет е да бъдат проведени честни избори, а не да се започва с уволнения още в първия работен ден.

"Държавата не е в някаква нестабилност, в каквото се опитват от президентската институция да внушават на българското общество", коментира от своя страна Георги Свиленски. Думите му идват в отговор на изказване на вицепрезидента Илияна Йотова, че "служебния кабинет има две основни задачи - да върне стабилността в страната и да осигури сигурността на българските граждани."

"Внушенията, че в държавата има хаос и нестабилност, че едва ли не служебният кабинет трябва да възстановява някаква справедливост - ето виждате първите им действия. Кажете с уволнението с уволнението на зам.-генерален директор на НКЖИ как точно се борят с COVID кризата? Как точно ще проведат честни избори или ще възстановят доверието в държавата?, запита Свиленски.

"Тези хора започват с чистки и то започват показно срещу членове на БСП. Няма да позволим постиженията на служебното правителство да бъдат унищожавани, само и само БСП да бъде използвана, унижена и да отиде на изборите с петно. Още повече, че това се внушава от президентската институция, за която ние два поредни избора дадохме всичко от себе си тези хора да станат президент и вицепрезидент", изтъкна още Георги Свиленски.

"Вие знаете кой има интереси в НКЖИ и кой вече пие шампанско за освобождаването на Гергана Алексова", заключи той. "Очакваме най-големите удари да ги получим от президента. Такива удари нямаше по времето на Борисов и това ни учудва. Иначе напрежение няма как да има, молбата ни е да не се занимава с БСП през следващите два месеца", апелира Свиленски.


Анкета

С какво ще запомните кабинетът на Кирил Петков?


Резултати
Видео
Да смениш гума на движеща се кола за малко над 1 минута
 24.07.2022 20:22      
Видео
Излезе първият трейлър към сериала по Властелинът на пръстените
 19.07.2022 20:29