Свят

Дмитрий Медведев направил опит за самоубийство?

  05.08.2022 09:41  
Дмитрий Медведев направил опит за самоубийство?

"Бившият руски премиер Дмитрий Медведев вероятно е направил опит за самоубийство", написа УНИАН, като се позова на опозиционния на Кремъл журналистически проект FreeДом.

"В края на юли охранител е намерил заместник-председателя на Съвета за сигурност в апартамента му в нетрезво състояние. Медведев е държал пистолет в ръка и крещял, че иска да сложи край на живота си. Гардът е убедил третия президент на Русия да му даде огнестрелното оръжие и е сложил политика да спи", посочиха още журналистите.

Руският опозиционер Иля Понамарьов, който избяга през 2016 г. в Украйна, коментира, че не е изненадан от тези твърдения. "Данните, които получавам от Москва, ми дават основание да смятам, че в Кремъл се води люта битка за това кой ще наследи Путин. Основните съперници са Медведев и Сергей Кириенко (премиер в Москва през 1998 г., в момента първи заместник-ръководител на администрацията на руския президент)", каза още той.

Според FreeДом експремиерът е усетил, че губи позиции в борбата за Кремъл и изпаднал в депресия, която е била причината за опита за самоубийство.

Журналистите също така написаха, че след началото на руската агресия срещу Украйна (24 февруари) Медведев се е превърнал в трол, пишещ озлобени постове в социалните мрежи.

Медиите лансираха версията, че активността на бившия премиер в интернет е опит да излезе от политическата забрава.

Журналистите не изключиха и вероятността опорните точки за публикациите в световната мрежа да са спускани на Медведев отгоре – тоест от Путин.


Анкета

С какво ще запомните кабинетът на Кирил Петков?


Резултати
Видео
Да смениш гума на движеща се кола за малко над 1 минута
 24.07.2022 20:22      
Видео
Излезе първият трейлър към сериала по Властелинът на пръстените
 19.07.2022 20:29