Новини

Започват протести срещу служебното правителство

  05.08.2022 17:24  
Започват протести срещу служебното правителство

Решенията и позициите на служебния кабинет, свързани с природния газ, доведоха до организирането на два протеста пред президентството още на третия ден от новата изпълнителна власт.

И двата са свикани за 19 ч. пред сградата на "Дондуков" 2.

Първият е организиран от Мартин Темелков и Бебо Халваджиян, които са нарекли събитието #ГАZwithme - по аналогия с протестите от 2013 г. срещу избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС.

Те цитират информацията за това, че служебният кабинет "се опитва да блокира газовата връзка с Гърция, която е надеждата на България за независимост от Русия", както и уволненията в първите дни след смяната на правителствата.

"Такава чак наглост е необичайна. Ясно че петък през август не е най-доброто време за граждански инициативи, но може би и това им е целта", се казва в позицията на организаторите на протеста.
"Демократична България" също свика симпатизантите си в знак на несъгласие с решенията на служебния кабинет.

"С всички свои действия до момента служебният кабинет показва, че сменя геополитическата посока на България и ни води към зависимост от “Газпром”, саботирайки енергийната диверсификация на страната. Служебното правителство на Радев използва процедурни хватки, за да попречи на сертифицирането на интерконектора с Гърция, по който можем да получаваме по-големи количества евтин азерски газ", се казва в позицията на ДБ.

"Няма да позволим реставрация на ролята ни на задунайска губерния", се казва още в техния апел.


Анкета

С какво ще запомните кабинетът на Кирил Петков?


Резултати
Видео
Да смениш гума на движеща се кола за малко над 1 минута
 24.07.2022 20:22      
Видео
Излезе първият трейлър към сериала по Властелинът на пръстените
 19.07.2022 20:29