Новини

Радев: Там, където пиарът е бил повече от работата, наследството винаги е тежко

  05.08.2022 19:34  
Радев: Там, където пиарът е бил повече от работата, наследството винаги е тежко

Президентът Румен Радев приветства отговорните и своевременни действия на служебното правителство за осигуряването на газ за България. По думите му определени кръгове, обаче, нагнетяват лъжи и напрежение срещу кабинета още от първия му ден.

"Определени посредници и лобисти губят нервите си при самата мисъл, че е възможно да им се отнеме възможността да печелят от кризата, както правеха до момента. Криза, която самите те предизвикаха. А домакинствата и бизнесът искат евтини и надеждни доставки. Това е задача, която служебното правителство ще решава", посочи държавният глава.

"Там, където пиарът е бил повече от работата, наследството винаги е тежко" - така коментира критиките по тази тема към него и към служебното правителство Радев и допълни: "Така беше след кабинета „Борисов”, който разхвърля едни тръби по полето и те ръждясваха с години, така е и след кабинета „Петков”, който смело обяви датата 30 август да се изкара акт 15 и акт 16 при огромна несвършена работа".

Според президента има много несвършени неща около диверсификацията, но той увери, че въпреки тежкото наследство служебното правителство ще направи максимумът това да стане възможно най-скоро.

"Иска се много работа, за да се навакса пропуснатото", допълни Радев.

На въпрос дали ще бъдат възстановени доставките от "Газпром" президентът поясни: "Правителството трябва да се ръководи в своите действия в енергетиката, така че да осигури стабилност и надеждност, които са задължителни действия за борба с високата инфлация. В центъра на действията трябва да стоят интересите на обикновените потребители и на българския бизнес".


Анкета

С какво ще запомните кабинетът на Кирил Петков?


Резултати
Видео
Да смениш гума на движеща се кола за малко над 1 минута
 24.07.2022 20:22      
Видео
Излезе първият трейлър към сериала по Властелинът на пръстените
 19.07.2022 20:29