Новини

Явор Божанков: Служебният кабинет работи в полза на ГЕРБ и ДПС

  31.08.2022 19:44  
Явор Божанков: Служебният кабинет работи в полза на ГЕРБ и ДПС
  bTV

"Служебният кабинет е активен участник в предизборната кампания и то в полза на ГЕРБ и ДПС“. Това каза за bTV Явор Божанков от БСП. Той призова министрите да не отговорят на обидни твърдения от участници в предизборната кампания. 

По думите му служебното правителство „Донев“ се кани да остане на власт дълго. „Ясно е, че ГЕРБ дори да спечелят изборите няма да управляват. Те са в изолация, партньор нямат и няма и да имат. Затова служебният кабинет се гласи за по-дълго управление, затова сменят не само хора по върха, а и на най-ниско ниво, тоест тези хора овладяват държавата“, уточни социалистът. 

Според него „задкулисието“ иска да пренесе модела на служебния кабинет в един бъдещ редовен, който ще нарекат „кабинет на националното спасение“. Затова ще се опитата да сменят и ръководството на БСП, за да сложат председател, който ще вкара партията в тази конфигурация, смята той. „Това е сценарий от деветдесетте години, сценаристите са едни и същи и не предлагат нещо ново“, допълни Божанков.

Той коментира и преговорите с „Газпром“ за възобновяване на доставките на синьо гориво. „Служебният кабинет отказа танкери с втечнен газ, доказано забави връзката с Гърция и отива на преговори с „Газпром“ буквално със събути гащи. Оставете тук русофили и русофоби и геополитика. Как отиваш на преговори, когато другата страна знаят, че си опрян до стената?“, попита Божанков.

 


Анкета

Притеснявате ли се от идващата зима?


Резултати
Видео
Стотици кенгурута атакуваха град в Австралия
 23.08.2022 20:27      
Видео
Да смениш гума на движеща се кола за малко над 1 минута
 24.07.2022 20:22