Еко

53-ма евакуирани в област Добрич

  03.09.2022 18:30  
53-ма евакуирани в област Добрич
  БНР

Ситуацията в област Добрич след проливните дъждове от изминалото денонощие се нормализира. Спасителните екипи са евакуирали 53-ма души, 35 от тях са се возили в аварирал автобус. Десетки са сигналите за наводнени дворове, къщи, улици и паднали дървета. По препоръка на Регионалната здравна инспекция водата в Добрич е добре да не се ползва за питейно-битови нужди поради мътност. 

Евакуираните от спасителните екипи хора са предимно от закъсали превозни средства. Автобус, превозващ работници, е бил залят от приливна вълна в село Бранище. Шофьорът Иван Иванов разказва, че не е видял никаква сигнализация за опасност. 

Придошлата вълна нанася поражения и на намиращия се в близост сервиз за автомобили. Щетите са големи, посочи собственикът му Драгомир Димитров. 

В село Бранище са били наводнени и къщи, информира кметът Димитър Димитров. 

"От южната част на селото дойде огромна вълна. Коли, автобуси и какво ли не са като лодки. Къщи наводнени -да, но съборени - не".

Приливна вълна заля и скейтпарка в Добрич и затвори пътя към село Богдан заради отнесена асфалтова настилка.  

Над 50 души са били евакуирани от домовете си през нощта в област Добрич заради проливните дъждове. По данни на метеоролозите до 6 часа тази сутрин падналото количество дъжд в Добрич е 69 л/кв.м.

Над 40 сигнала за наводнени дворове, приземни етажи на къщи, улици и булеварди са бил подадени до Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Добрич, информират от ОД на МВР. Реагирано е било на 20 от тях от спасителните екипи. Отводняването ще започне през днешния ден. 

Около 2 часа след полунощ от село Богдан е придошла вода и за кратко е напълнила нивото на дерето в района на бул. „Русия“. Наводнен е бил паркинг на търговски обект в близост. Водата вече се е оттекла и няма опасност от нов разлив. Пътят от Добрич към село Богдан е затворен и не се пропускат автомобили. В село Бранище пътят е труднопроходим заради събрала се кал по него. 

Обстановката в областта се нормализира.


Анкета

Доволни ли сте от изборните резултати?


Резултати
Видео
Стотици кенгурута атакуваха град в Австралия
 23.08.2022 20:27      
Видео
Да смениш гума на движеща се кола за малко над 1 минута
 24.07.2022 20:22