Анализи

Георги Свиленски: Радев да озапти служебните министри

  05.09.2022 15:49  
Георги Свиленски: Радев да озапти служебните министри

Служебният кабинет изнася непроверени и неверни данни. Това заяви Георги Свиленски на извънреден брифинг в централата на БСП. Ставаме свидетели на грубата и неслучайна намеса на служебния кабинет в предизборната кампания. В последните дни се изнасят непрекъснато непроверени и недоказани манипулативни данни, заяви Свиленски.

"В началото на миналата седмица бяхме свидетели на първите такива - че се изнася оръжие за Украйна и пари за Дубай. Самият служебен министър вчера опроверга тези данни, като каза, че редовното правителство не е изнасяло оръжия за Украйна и, че по време на редовното правителство не са изнасяни пари в офшорки в Дубай. Днес тази кампания продължава. Целта на тази кампания да се изнасят непроверени и фалшиви данни и да се урони авторитетът на БСП, да се урони авторитетът на представителите на БСП в правителството, да се постави БСП в зависимост, да се унижи БСП като партия, резултатът на тези избори да бъде намален и БСП да се постави в зависимост на задкулисието и на тези хора, които искат да овладеят партията, за да се изпълняват техните поръчки", посочи гневно Свиленски, цитиран от "Епицентър".

Затова се обръщаме към служебните министри, премиера, президента - да не се позволява служебният кабинет да бъде страна в предизборната кампания, тъй като ние нямаме възможност да проведем истинската среща с избирателите си и разговорът за политиките, а сме непрекъснато в ситуация да опровергаваме неверни, манипулативни и недоказани твърдения, допълни той.

Той напомни, че работата на служебните министри е да организират честни и прозрачни избори, да помогнат на наводнените села и градове, да вземат отношение по бежанската криза, но да не се занимават с разпространяване на "лъжи, манипулации, спекулации, които така или иначе се опровергават - било то от самите служебни министри, било то от засегнатите".
Свиленски съобщи, че БСП ще пише писмо до президента Румен Радев с призив да не позволява на неговите служебни министри да участват в предизборната кампания.
Социалистите ще пишат писмо и до медиите - да не се дава трибуна на непроверени, неверни и манипулативни данни, които уронват авторитета на която и да е политическа сила.

Преди да са приключили проверките по каквито и да е сигнали, моля да не вземат отношение и да не ги разпространяват пред медиите, призова Свиленски.


Анкета

Доволни ли сте от изборните резултати?


Резултати
Видео
Стотици кенгурута атакуваха град в Австралия
 23.08.2022 20:27      
Видео
Да смениш гума на движеща се кола за малко над 1 минута
 24.07.2022 20:22