Новини

Нинова: Санкциите срещу Русия вредят на Европа, а не на Москва

  10.09.2022 19:07  
Нинова: Санкциите срещу Русия вредят на Европа, а не на Москва

Санкциите срещу Русия вредят на Европа, а не на Москва. Преговорите с "Газпром" трябва да бъдат възстановени и по възможност да се подновят доставките на газ по сега действащия договор. Това заяви в предаването „Офанзива” по NOVA News лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Ние сме категорично против добива на шистов газ. Тези проби се правят в Добруджа, житницата на България. Ако трябва да се разработват наши лични газови запаси – има такива и те са в Черно море. По отношение на „Газпром” според нас трябва да се възстановят разговорите по дипломатически път и по възможност да се възстановят доставките по сега действащия договор. Санкциите срещу Русия вредят на Европа, а не на Москва. Санкционираната държава не търпи щети, поне според написаното от „Гардиън” преди няколко дни. Увеличава се износът на петрол към Китай и Индия. Те ще се оправят, очевидно, тези санкци вредят повече на нас, на европейските държави”, подчерта лидерът на БСП.

Тя коментира и тавана на цената на синьото гориво, поискан от БСП. „Смисълът на налагането на този таван беше да помогнем на бизнесите да преодолеят кризата сцените, да спасим домакинствата от тежките зимни месеци. Това е добра европейска практика. Такъв е примерът с Испания и Португалия, където управляват леви партии. Ние смятаме, че без лява партия в бъдещото управление, хората много по-трудно ще преминат през кризите”.

"Влизаме в тези избори от позицията на партия, която е управлявала, свършила е добра работа и е изпълнила част от обещанията, които е направила. Тоест хората могат да ни оценяват по реални резултати, а не по обещания", посочи тя. 

По думите ѝ коалиционното правителство е развило много добра и силна социална програма. „Прави ми впечатление, че всички партии от коалицията се хвалят именно с това, което БСП направи в социалната сфера. Критикуваха ни, че едва ли не сме си парцелирали министерствата. Социалната политика беше нашият сектор. И благодарение на БСП се случи всичко това. И фактът, че всички колеги се хвалят с това, означава че сме си свършили добре работата”, подчерта Нинова.


Анкета

Доволни ли сте от изборните резултати?


Резултати
Видео
Стотици кенгурута атакуваха град в Австралия
 23.08.2022 20:27      
Видео
Да смениш гума на движеща се кола за малко над 1 минута
 24.07.2022 20:22