Новини

Христо Грозев: Путин е наредил на олигарсите да стягат частни армии

  12.09.2022 09:21  
Христо Грозев: Путин е наредил на олигарсите да стягат частни армии

Руският диктатор Владимир Путин е наредил на руските държавни корпорации и на олигарсите да създадат частни военни компании, които трябва да засилят въоръжената агресия срещу Украйна и да започнат "нова фаза" на войната. Това твърди един от най-влиятелните разследващи журналисти, Христо Грозев, съобщи УНИАН.

Според него Путин иска да започне "нова фаза на боевете" през октомври.

"Той казва, че всички неуспехи се дължат на корупцията и некомпетентността в армията ("наемниците са били измамени със заплатите си"). Но отново много оптимистично, казва, че всяка държавна корпорация и олигарх са инструктирани да създадат свои собствени частни военни компании (ЧВК) за "нова фаза през октомври", написа Грозев в Туитър.

През последните 5-6 дни ситуацията на фронта в Украйна рязко се промени. ВСУ успя да осъществи мощен пробив в Харковска област, където бяха освободени десетки градове и села, а руските войски или бяха разбити, или избягаха. Забелязва се и отстъпление на руски части и служители в окупационната администрация от Луганска област, където украинската армия също напредва./offnews.bg


Анкета

Доволни ли сте от изборните резултати?


Резултати
Видео
Стотици кенгурута атакуваха град в Австралия
 23.08.2022 20:27      
Видео
Да смениш гума на движеща се кола за малко над 1 минута
 24.07.2022 20:22