Шоу

Звездите, които отказват да оставят богатството си на наследниците си

  12.09.2022 13:07  
Звездите, които отказват да оставят богатството си на наследниците си

Когато става въпрос за знаменитости милионери и милиардери, много от нас живеят с представата, че децата им ще наследят тяхното състояние и ще водят охолен живот до края на дните си. Всъщност това е начинът, по който традиционно се борави с богатството, и той продължава да бъде популярен начин за запазване на богатството най-вече сред богатите и известните.

Въпреки това има някои известни хора, които по една или друга причина са обещали или планират да обещаят по-голямата част от състоянието си за благотворителни каузи, вместо да го предадат на децата си, пише life.dir.bg.

Разбира се, в много случаи децата на тези знаменитости все пак ще получат прилична сума: много от лицата в този списък имат толкова високо нетно състояние, че дори след като по-голямата част от сумата бъде раздадена, ще останат много пари. Въпреки това фактът, че тези звезди избират да насочат по-голямата част от богатството си в посока, различна от тази на семейството им, говори за ценностите им.

Даниел Крейг

По отношение на решението си да не остави наследство на децата си, Крейг заяви пред британско списание: "Няма ли стара поговорка, че ако умреш като богат човек, значи си се провалил?" Според Celebrity Net Worth нетното състояние на Крейг се оценява на 160 милиона щатски долара. "Но аз не искам да оставям големи суми на следващото поколение", обяснява звездата от Джеймс Бонд. "Моята философия е да се отървеш от него или да го подариш, преди да си отидеш."

Гордън Рамзи

Знаменитият готвач Гордън Рамзи притежава 40 ресторанта по света с 16 звезди "Мишлен". Той и съпругата му имат и пет деца. През 2017 г. Рамзи заяви пред Telegraph, че състоянието му определено няма да отиде при децата му. Той каза, че не иска да ги разглезва.

Стинг

Бившият фронтмен на The Police очевидно е доста заможен, но не планира да предаде парите си на децата си, когато най-накрая му дойде времето. През 2014 г. Стинг заяви пред Mail on Sunday, че той и съпругата му харчат много, но не това е причината да не иска да оставя на децата си наследство.

Елтън Джон

По време на кариерата си Елтън Джон е натрупал солидна сума. Но той и съпругът му Дейвид Фърниш не възнамеряват никога да разглезят двамата си сина с парите. Той предположи, че децата му винаги ще имат достатъчно пари, за да покриват основните си нужди, но никога няма да се отпусната прекалено много.

Бил Гейтс

Мултимилиардерът, основател на Microsoft, също е запален филантроп, който планира да дари по-голямата част от състоянието си за благотворителни каузи, когато умре. През 2013 г. Гейтс заяви пред Reddit AMA: "Определено смятам, че да оставяш на децата огромни суми пари не е услуга за тях". Той цитира Уорън Бъфет като човек, който му е предал тази мъдрост.


Анкета

Доволни ли сте от изборните резултати?


Резултати
Видео
Стотици кенгурута атакуваха град в Австралия
 23.08.2022 20:27      
Видео
Да смениш гума на движеща се кола за малко над 1 минута
 24.07.2022 20:22