Новини

Нов периметър от столичния кв. Иван Вазов е включен в зелена зона

  12.09.2022 15:21  
Нов периметър от столичния кв. Иван Вазов е включен в зелена зона

Нов периметър от столичния кв. “Иван Вазов” е включен в режим платено паркиране. Това се случва по предложение на живущите в съседство, подкрепено и от районния кмет Димитър Божилов. Пространството между блоковете 30 и 32 с вход откъм ул. “Ярослав Вешин” вече е в зелена зона, информираха от район "Триадица".

Центърът за градска мобилност започва инвестиция с част от приходите от зоната за платено паркиране в квартала, като от днес започва обособяване на регламентиран паркинг между блоковете 29, 28 и 27А в кв. “Иван Вазов”. От районната администрация съобщават още, че е завършен основният ремонт на покрива на 20 ОУ "Тодор Минков". Спрени са течове от покривната част на сградата. Почти е завършен и ремонтът на санитарните възли в учебното заведение. В "Триадица" се извършва ремонт на улици и тротоари като в момента се работи по северния тротоар на ул. "Орехова гора" в участъка между ул. "Нишава" и ул. "Хайдушка гора". Предвидено свързване на бул. "Гоце Делчев" с ул. "Нишава" посредством удобен пешеходен маршрут. На южната страна на улицата, в посочения участък, ще се ликвидира кална точка и ще се обособят места за паркиране, като пространството за престой на автомобили ще се оптимизира.

От районната администрация информират, че започва асфалтирането на ул. "Славовица", в участъка след 121-во СУ "Георги Измирлиев". След ремонта на тротоарната настилка в частта пред училищния вход, районът стартира и строително-монтажни работи по полагане на асфалтова настилка с ширина четири метра, която да осигури безопасен достъп до бул. "България".


Анкета

Доволни ли сте от изборните резултати?


Резултати
Видео
Стотици кенгурута атакуваха град в Австралия
 23.08.2022 20:27      
Видео
Да смениш гума на движеща се кола за малко над 1 минута
 24.07.2022 20:22