Свят

Фон дер Лайен: Изпратете сметките си за ток и газ в Москва, там е виновникът!

  14.09.2022 16:34  
Фон дер Лайен: Изпратете сметките си за ток и газ в Москва, там е виновникът!
  NOVA

Френската евродепутатка Манон Обри размаха днес енергийни сметки на изнемогващи частни потребители пред председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която ѝ отвърна, че истинският виновник за покачването на цените е Владимир Путин, предаде Франс прес.

"Знаете ли какво? Изпратете ги в Москва!", отговори Фон дер Лайен.

По време на дебатите в Европейския парламент след годишната реч "За състоянието на Съюза", произнесена от ръководителката на комисията, лявата евродепутатка взе думата, като размаха сметки за енергийни разходи, изпратени от нейни сънародници, предаде БТА.

Обри даде пример със сметката за ток на Жил, която се е увеличила със 113 евро на месец и сега човекът не е сигурен, че ще може да се отоплява през зимата. Тя прочете и друга фактура, 2300 евро за газ за 6 месеца, а също и въпрос от потребител, дали ще трябва да спре да яде или да не си пуска осветлението през зимата.

"Тази криза не е резултат единствено на войната в Украйна и на мерзкия шантаж на Владимир Путин, а е продукт на икономическа система, чиито пропуски трябва да признаете", обърна се Манон Обри към председателката на комисията.

Минути по-късно, взимайки отново думата пред евродепутатите, Урсула фон дер Лайен контраатакува. "Госпожо Обри, сметките, които показахте, да, те са непосилни, вярно е! Но знаете ли какво? Изпратете тези фактури в Москва, там е виновникът", заяви германката, която представи предложения на Еврокомисията за овладяване скока на цените на газа и електричеството.

 


Анкета

Доволни ли сте от изборните резултати?


Резултати
Видео
Стотици кенгурута атакуваха град в Австралия
 23.08.2022 20:27      
Видео
Да смениш гума на движеща се кола за малко над 1 минута
 24.07.2022 20:22