Новини

Ицо Хазарта: Хората от статуквото мислеха, че ще се разберат с нас

  18.09.2022 19:36  
Ицо Хазарта: Хората от статуквото мислеха, че ще се разберат с нас

Причината да съм в парламента не е, за да си търся нови възможности за творчество. Когато  един човек се занимава с политика, всяко нещо, което прави по време на предизборна кампания, може да бъде разчетено като предизборно послание. Намерих своето поприще в Народното събрание и не ми е нужна коалиция. Знам какво правя. Това, с което се занимавам, ми носи смисъл, каза в предаването „На фокус” по Нова телевизия кандидатът за депутат от „Продължаваме промяната”  Христо Петров, известен като Ицо Хазарта.

Той коментира критиките, който е получил по време на управлението на правителството.

„Усетих хейта, който политиката носи. Не съм очаквал друго. Когато дарих заплатата си за деца в домове, отново ме критикуваха. Това, че се занимавам с тази дейност от почти година, осмисля изцяло работата ми в предишното Народно събрание. Това е причината да се кандидатирам пак. Заплатата е нещо второстепенно. Не съм влязъл в политиката затова. Има много смисъл от всичко, което правя с тези деца. Те са като всички други, обаче нямат културен и социален живот. След като посетих тези места, разбрах, че има нужда от спешни поправки, които трябва да се направят в Семейния кодекс, свързани с осиновяването. Децата там имат следния избор - момчетата да станат престъпници, а момичетата да се омъжат в 7 клас. С това, което правя, се надявам поне на някаква част да променя съдбата”, коментира Ицо Хазарта. Той направи коментар и относно политиците, които са казали „Това може да го правиш и без да си депутат”.

„Ако отидете като обикновен човек в дом за сираци, няма да ви пуснат. Тези деца са защитени от закона. Всеки депутат обаче има право да получава съдействие от органите и да влезе”, поясни Христо Петров.

„На миналия вот хората, срещу които се изправихме, ни подцениха. Мислеха, че ще успеят да се разберат с нас – чрез заплашване, подкупване. Сега разбраха, че битката ще бъде канска”, заключи той.


Анкета

Притеснявате ли се от ескалацията на войната и от реална заплаха за страната ни?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14