Икономика

Стрийт фуд зона и място за събития ще има на пазар Иван Вазов

  19.09.2022 11:36  
 Стрийт фуд зона и място за събития ще има на пазар Иван Вазов

Проектът за модернизацията на пазар „Иван Вазов“ в София е на финален етап, като се запазват търговците на плодове, зеленчуци, цветя, храни и битови стоки. Специална зона за хранене и за събития ще има на столичния пазар “Иван Вазов”. Това ще се случи след реализацията на проекта за модернизация на пазара, стопанисван от общинското дружество “Пазари Юг” ЕАД, заяви Николай Попов, изпълнителен директор на компанията по време на конференция „Европейска София – инфраструктура и нови проекти“, организирана от Euronews Bulgaria. Първоначалният проект беше представен на търговците и жителите на квартала през юни тази година. В момента проектът се преработва, за да бъдат отразени направените предложения и препоръки. Трансформацията е по идея на големите пазари в Барселона, които са хит за туристи и жители, каза Попов.

“Искаме да запазим сегашните ни наематели, но и да привлечем нови с модернизацията на пазара. Очакваме зоната за хранене и събития да го направим атрактивен за клиенти, които досега не са го посещавали. Освен подобряване на градската среда в района с реализацията на проекта искаме да осигурим и по-добри условия за клиенти и търговци. Предвиждаме на обновената площадка да се помещават различни ресторанти, предлагащи така модерната напоследък стрийт фуд. В същото време запазваме търговците, предлагащи хранителни стоки, плодове, зеленчуци, цветя и битови стоки”, обясни Николай Попов. Той разказа, че първоначално идеята за модернизация на пазара не била приета добре от сегашните наематели, които се притеснили. След като ръководството на дружеството приело техните препоръки обаче, вече “работим по проекта заедно, като нищо няма да се случи без тяхно одобрение”.

“За нас комуникацията с нашите клиенти, търговци и жители на София е много важна. Затова представяме публично всяка една наша стъпка. Гарантирам лично, че ще работим в тясна връзка с всички заинтересовани страни и скоро ще имаме един чудесен нов пазар без аналог в България”, подчерта Попов. След като преминат всички обсъждания на проекта, той ще бъде представен в СОС. Очаква се общинските съветници да дадат зелена светлина, за да стартира реализацията му. Проектът предвижда също голям паркинг и фермерски пазар. Проектът е подкрепен от Столичната община, а културната програма ще се реализира със съдействието на общинската дирекция "Култура”.


Анкета

Притеснявате ли се от ескалацията на войната и от реална заплаха за страната ни?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14