Икономика

Служебното правителство върна ДПС в РИОСВ Варна

  20.09.2022 11:52  
Служебното правителство върна ДПС в РИОСВ Варна

„Има реставрация на стари порочни практики. За съжаление, се назначиха хора, които са свързани с ГЕРБ и ДПС, което навява лоши мисли, че се прави реставрация на предишното редовно правителство“. Това каза в интервю за предаването „Лице в лице“ по бТВ Борислав Сандов, министър на екологията в правителството „Петков“, относно действията на служебния кабинет.

Като назначения, свързани с ДПС и ГЕРБ, той даде пример с Ерджан Ебатин (бивш депутат от ДПС), назначен за шеф на регионалната екоинспекция във варна, и назначената за зам.-министър на екологията Мария Бояджийска, която дълги години беше зам.-кмет в Столичната община. За отменените му заповеди за затварянето на „Брикел и „Марица 3“ заради замърсяване на въздуха Сандов коментира, че съдът е отменил само предварителното изпълнение на тези заповеди.

„Тези предприятия ще продължат да работят до доказване на това, че наистина те са били в нарушение на законодателството. Убеден съм, че една обективна преценка ще постанови именно това, защото те има нарушения там в сериозен разрез с действащото българско екологично законодателство, но също така те са и в разрез с европейските норми, за които вече България беше осъдена в съда в Люксембург, в съда на Европейския съюз“, уточни бившият екоминистър.


Анкета

Притеснявате ли се от ескалацията на войната и от реална заплаха за страната ни?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14