Анализи

Отбелязваме Деня без жертви на пътя

  21.09.2022 08:53  
Отбелязваме Деня без жертви на пътя

 Отбелязваме Деня без жертви на пътя. Той е част от Европейската седмица на мобилността - ежегодна инициатива на Европейската комисия за устойчива градска мобилност. Кулминацията на инициативата е днес.

Целта е на тази дата да се приеме предизвикателството от всички участници в движението по пътищата - шофьори на леки и товарни автомобили, на автобуси, велосипеди, пешеходци да няма нито един човек, загинал при пътнотранспортно произшествие. Провеждат се редица инициативи на органите на реда, ще се състоят и открити уроци за учениците от различни училища в страната.

Днешният ден е кулминацията на тези дни.

"МВР е организирал контрол на цялата територия на страната. Действията на служителите ще са насочени в максимална степен към безопасността на движението по пътищата. Целта е да не се допусне днес да има загинали", каза на Лъчезар Близнаков от "Пътна полиция". Той апелираме гражданите да бъдат съпричастни към тази кауза и да бъдат отговорни на пътя.

За вчерашния ден няма загинали на територията на страната, съобщи още Близнаков. "Надяваме се и днес да остане така", каза той.

От полицията отчетоха още, че в периода 1-20 септември 2022г. загиналите участници в движението са с 9 по-малко, спрямо 2021г.

За последното денонощие са проверени над 9100 атомобила. Съставени са 2405 фиша и 752 акта.

 


Анкета

Притеснявате ли се от ескалацията на войната и от реална заплаха за страната ни?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14