Новини

7 КПП-та в Бургаска област проверяват за нелегални мигранти

  21.09.2022 13:44  
7 КПП-та в Бургаска област проверяват за нелегални мигранти

7 Контролно-пропускателни пункта на територията на Бургаска област ще правят проверки за нелегални мигранти на коли, автобуси и товарни автомобили. Целта е да се предотврати навлизането им в градовете и във вътрешността на страната. За 24 часа, откакто е създадена организацията са задържани 5-ма каналджии и близо 30 нелегални мигранти. Проверени са над 280 транспортни средства.

Новата организация е създадено от Областната дирекция на полицията и бургаската жандармерия. В нея не участва Регионалната служба „гранична полиция“. Контролно пропускателните постове ще бъдат денонощни, каза директорът на бургаската полиция старши комисар Калоян Калоянов:

"Ние правим ежедневен анализ на обстановката. Ако е необходимо дислоциране, ще бъде направено такова." Каква е целта на създадения обръч от контролни постове обяснява началникът на отдел „Охранителна полиция и КАТ“ комисар Марин Димитров:

"Да противодействаме на нелегалния трафик на мигранти."нБуквано всеки микробус, автобус и товарен автомобил се спира за проверка на Контролно –пропускателни пункт в местността „Пода“ край Бургас. Въпреки, че това затруднява трафика сред шофьорите няма недоволни.


Анкета

Притеснявате ли се от ескалацията на войната и от реална заплаха за страната ни?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14