Новини

Бойко ще се пенсионира като види завършена магистрала Хемус

  21.09.2022 20:47  
Бойко ще се пенсионира като види завършена магистрала Хемус
  google

СДС ни измъкна от кризата. Човек, който не помни миналото, е боклук. СДС измъкна държавата от комунизма, ГЕРБ ви измъкна от финансовата криза, COVID кризата. Сега ние отново трябва да извадим държавата от ямата, в която е попаднала. Сърдит съм, че бе допуснато две години да не се строи АМ „Хемус“. Яд ме е, защото АМ „Хемус“ отново щеше да върне лидерството на Варна. Това заяви лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с избиратели във Варна.

„Яд ме е като българин, че перлата на Черно море няма магистрала“, призна той. „Магистралата е 100% готова и не я пускат, защото Бойко я е построил“, добави той.

„Оставих им един милиард в БНБ за АМ „Хемус“, за да я достроят. Асен Василев ги похарчи. Това е идиотия. Не бива повече тези хора да стоят в управлението“, категоричен бе Борисов.

Лидерът на ГЕРБ коментира инфлацията и обедняването в страната.

„Докато не ви уморят, няма да ви оставят на мира. Помните ли едно време пирамидите? Промяната е същата пирамида – за 6-7 месеца ви обраха. Онзи ден един милиард замина. Вчера още 200 милиона – не им стигнаха. Вече пазарите не им дават пари. Ако тези останат да управляват, ще стигнем до 50 млрд. лева дълг“, пресметна Борисов.

"Не е майсторлъкът да вдигнеш пенсиите, а кой ще ти ги плаща. На Гърция и Италия има кой да им помогне, защото са в Еврозоната, на България няма. Ние сме единствените, които нямаме план за възстановяване. Две години не взеха парите от Брюксел, с които да ви помогнат. За седем месеца ни върнаха десет години назад", добави той.

"Зареждате 50 литра, връщат ви 50 лева. Гарантираме един лев отстъпка на литър. Аз години съм ви държал инфлацията 0,5% и горивото е било евтино", увери той.

„За мен е по-важно откъде дойде тази интервенция. Не знам какво ще правим, но трябва да съберем парите, изнесени навън, за да си възстановим донякъде държавата. Те затова са ме избирали толкова пъти“, посочи Бойко Борисов.

Най-лошите ми предположения се случиха. Ние сме брали ядовете от „Чернобил“, а „Запорожие“ е отгоре. Ако някой направи саботаж, какво става с нашето земеделие? Те всеки ден го говорят“, заяви Борисов.

Той призна, че много го притеснява геополитическата обстановка на Балканите.

„По-трудно и по-опасно време през последните 50 години не е имало. Трябва да имаме много силна държава. Не, че с Радев се обичаме – зачитаме хората зад него. Служебните министри завариха пълен хаос и бардак. Когато предупреждавахме за това – ни чегъртаха“, изтъкна Бойко Борисов.

Той каза, че ще се пенсионира, когато види АМ „Хемус“ завършена.


Анкета

Притеснявате ли се от ескалацията на войната и от реална заплаха за страната ни?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14