Новини

Симеон Сакскобургготски във В. Търново: Да помним и да сме обединени

  22.09.2022 19:49  
Симеон Сакскобургготски във В. Търново: Да помним и да сме обединени

Независимостта е била блян на нацията. Днес е важно да помним и да сме обединени. Това заяви във Велико Търново внукът на цар Фердинанд и премиер от 2001 до 2005 година Симеон Сакскобургготски, предаде БНР.

Симеон Сакскобургготски изрази надежда след 2 октомври България да има стабилно правителство със солидно мнозинство. 114 години след като дядо му провъзгласява независимостта на България, посланието на внука е за обединение:

„Да сме си ние независими в смисъл такъв – да гледаме интересите на България преди всичко, и пак да не забравяме, че се постигат целите като сме обединени, а не като се делим или пък само гледаме някои политически интереси“.  

За геополитическата криза и изострянето на конфликта Русия – Украйна Симеон Сакскобургготски коментира: Трябва още да се изчака малко да се разбере точно, но може би не са и известни мерки, които да предизвикат сядането на една маса. Това е нещо, което може би се опитват, но ще трябва да видим, но всеки случай е тежко, неприятно и жалко, че в 21-ви век може да имаме такъв момент и то в Европа.

Симеон Сакскобургготски дойде във Велико Търново за участие в конференция за статута на града като историческа и духовна столица на България.


Анкета

Притеснявате ли се от ескалацията на войната и от реална заплаха за страната ни?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14