Новини

Мащабна полицейска операция в Перник

  24.09.2022 15:51  
Мащабна полицейска операция в Перник

На територията на ОДМВР – Перник се провежда мащабна специализирана полицейска операция по противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и недопускане на пътен травматизъм. „Операцията започна сутринта и ще продължи до късните часове на вечерта. Проверени са над 130 МПС-та и 237 пътници и шофьори. Проверени са още 35 питейни и увеселителни заведения”, обяви регионалният говорител на ОД на МВР-Перник Венцислав Алексов. Досега са съставени 7 акта и 14 фиша по Закона за движение по пътищата, 4 акта по Закона за българските документи за самоличност. Проверени са и 5 лица от криминалния контингент дали ще участват в купуване на гласове.

В търговски обект в Перник е установена незаконна лихварска дейност. Иззети са списъци, парични средства и дебитна карта. Провеждат се претърсвания и изземвания на други адреси, свързани с този обект. „В случая ще се проверява дали при опрощаване на задължения няма да има и случаи на незаконен вот във връзка с изборите за парламент”, уточни Алексов. В друг търговски обект в града също е намерена тетрадка със списъци. В складово помещение пък са открити около 800 литра дизелово гориво, което вече е иззето.

Към края на деня се очаква да има задържани, обясни регионалният говорител. „Провеждат се процесуално-следствени действия и ще се прави преценка колко хора да бъдат задържани”, уточни още той. В акцията участват служители на „Криминална”, „Икономическа”, „Териториална” и „Охранителна” полиция. Има представители и от НАП, БАБХ, РЗИ и Агенция „Митници”./nova.bg


Анкета

Притеснявате ли се от ескалацията на войната и от реална заплаха за страната ни?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14