Шоу

Официално: Шакира отива на съд за данъчни измами

  27.09.2022 15:06  
Официално: Шакира отива на съд за данъчни измами

Поп звезда Шакира ще бъде съдена за данъчни измами от съд в Барселона, Испания, съобщават тамошните съдебните власти, макар все още да не са насрочили точна дата за делото

През юли прокуратурата обяви, че ще иска наказание от над осем години затвор за певицата, която е заподозряна в престъпления, свързани с неплащане на данъци в периода между 2012 и 2014 г. Общата сума възлиза на 14,5 милиона евро. Прокуратурата твърди, че изпълнителката на "Hips Don't Lie" е живяла през по-голямата част от времето в Барселона, предвид доскорошната ѝ връзка със защитника на едноименния испански футболен клуб Жерар Пике, с когото вече не са заедно.

Независимо от факта, че тя вече е платила 17.2 милиона евро на хазната, в които са включени не само дължимите данъци, но и лихвите по тях, обвинителите по делото искаха тя да си понесе отговорността и да бъде съдена за умишленото им недеклариране на средства.

В разпространено по-рано до медиите изявление носителката на редица награди "Грами" твърди, че парите са спечелени по време на международно турне, когато тя все още не е живеела постоянно в Испания и затова не са били декларирани. Колумбийката се чувства нарочно притисната и смята, че данъчните харчат милиони да водят разследвания срещу известни хора като нея, за да могат после публично да ги унижат и да ги накарат да платят данъци, които реално не дължат.

Според нея Данъчната агенция "губи по едно от всеки две съдебни дела с данъкоплатците си", затова е решила да "остави въпроса в ръцете на закона, със спокойствието и увереността, че справедливостта ще възтържествува".


Анкета

Притеснявате ли се от ескалацията на войната и от реална заплаха за страната ни?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14