Икономика

Подсигурено е прибирането на всички българи, останали в Букурещ заради анулиран полет

  02.10.2022 16:13  
Подсигурено е прибирането на всички българи, останали в Букурещ заради анулиран полет
  bTV

Подсигурено е връщането обратно на всички българи, останали в Румъния след анулиран полет до България. Част от тях вече са гласували в секцията в посолството ни в Букурещ. Посолството е съдействало на всички пътници, каза Радко Влайков, посланик на България в Румъния. 

Някои ще се приберат довечера с нов полет, а на други е осигурен транспорт, за да стигнат до границата. Представител на посолството е бил цяла нощ на летището и е подсигурил всичко необходимо на хората.
 
Повече от 100 българи са в безизходица в Букурещ. Снощи самолетът, който пътува от Франкфурт за София, не успя да кацне у нас.

Без храна и вода, без осигурен хотел за нощуване и без информация. Така са оставени сънародниците ни в румънската столица.

„Стигнахме до съответното гише, там една жена ни обясни, че не може нищо да направи за нас, че няма вариант нито за хотел, нито автобус до София, няма други полети в момента и няма информация какво могат да направят за нас“, казва Станислава Георгиева.

Снимка: bTV

Сънародниците ни се свързват с българското консулство.

„Още преди да тръгна бях разговарял с представители на авиокомпания „Луфтханза“ като настоях да бъдат осигурени автобуси за българските граждани, които да ги извозят. За съжаление те казаха, че това не е възможно“, казва Мирослав Енков, консул в Букурещ.

Според Летище София причината за пренасочения полет е разразилата се буря над столицата.

Анкета

Притеснявате ли се от ескалацията на войната и от реална заплаха за страната ни?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14