Новини

ГЕРБ ще предложи Росен Желязков за председател на Народното събрание

  16.10.2022 08:30  
ГЕРБ ще предложи Росен Желязков за председател на Народното събрание

Росен Желязков е номинацията на ГЕРБ за председател на парламента. Това се разбра от интервю за "Нова телевизия" на избраната за депутат от партията Деница Сачева. Така тя потвърди информацията, която се появи през седмицата, че победителите в предсрочните избори на 2 октомври ще предложат бившия транспортен министър за поста.

"Той е безупречен професионалист, юрист. Разумен и диалогичен човек, който умее да обединява, а не да разделя. Надявам се да получи подкрепа", каза Сачева, която е и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

Преди няколко дни Желязков обяви, че не иска да бъде отново министър. Той обаче подчерта, че може да е полезен по друг начин на партията.

Според Сачева избирателите на ГЕРБ не искат коалиция с "Продължаваме промяната". Въпреки това, под угрозата да не се състави кабинет от ГЕРБ решили да проведат проучвателни разговори с всички партии.

"Имаме идеи за кандидатури за премиер, но към момента не можем да споменем имена. Контактната група ще започне работа след конституирането на НС. Целта е тя да е съставена от равно отдалечени от различните партии хора. Няма пречка и от други формации да предлагат хора. Вече имаме потвърждение от други партии за включване в контактната група", каза още Сачева.


Анкета

Подкрепяте ли даването на оръжие на Украйна?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14