Новини

Прокуратурата поиска задържане под стража на прокурорския син от Перник

  02.11.2022 18:25  
Прокуратурата поиска задържане под стража на прокурорския син от Перник

Прокуратурата е поискала от Софийския районен съд да промени мярката на Васил Михайлов – прокурорският син, който беше обвинен в заплахи и побои, от „домашен арест” в „задържане под стража”. Това обяви на брифинг Георги Иванов, който е наблюдаващ прокурор по делото срещу него.

„За нас, прокурорите, няма значение длъжността на даден обвиняем, неговите родствени връзки или социалният му статус”, уточни Иванов.

На въпрос от журналисти вярно ли е, че обвиняемият не е носил в продължение на няколко дни електронната си гривна, прокурорът отговори, че няма категорични доказателства за това. Той обаче не скри, че според свидетелски показания Михайлов е посещавал питейно заведение в близост до дома му.

В четвъртък Районният съд пусна прокурорския син с по-лека мярка „домашен арест”, но електронна гривна му е поставена ден по-късно. Следователно липсва информация за първите 24 часа от домашния му арест. Официални оплаквания в полицията не са постъпвали, но в града се говори.

„Имам информация, че основните му разходки даже с гривна са нощем. Повече от 24 часа той е бил без гривна, ходил е до кафето с приятелката си. Откакто човекът си е в блока, външната врата е отключена, а преди това винаги е била заключена”, каза съпругата на бития от Михайлов треньор Мариана Андонова.

Откакто е на адреса си го посещават служители на реда. „За тези 5 денонощия имаме 39 проверки, тоест сме го видели, че е там. Има и в късните часове на денонощието, след 22 часа”, увери ст. комисар Павел Млеканов, който е директор на ОДМВР Перник.

Дали от страна на институциите е допуснат пропуск в проследяването на прокурорския син, проверяват от правосъдното министерство. „Установено е, че на определени моменти е нарушил периметъра си, най-вероятно е излизал от вкъщи. Ако е било засечено от служител и проспано, ще бъдем безкомпромисни”, обеща служебният ресорен министър Крум Зарков.

По-рано през деня главният прокурор Иван Гешев поиска оставката на бащата на мъжа - прокурорът от Перник Бисер Михайлов.


Анкета

Одобрявате ли връщането на хартиената бюлетина?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14