Новини Свят

Украинската армия атакува Херсон

  03.11.2022 11:15  
Украинската армия атакува Херсон

Въоръжените сили на Украйна нанесоха тази нощ ракетен удар по гражданските инфраструктури на град Херсон с четири ракети "Хаймарс". Всички те бяха свалени от противовъздушната отбрана, съобщиха спешните служби в контролирания от Русия район, цитирани от ТАСС.

Украинските войски обстрелват няколко селища в Херсонска област. Разрушени са училища, социална инфраструктура, повредени са жилищни сгради, посочва агенцията, предаде БТА.

Въоръжените сили, командвани от Русия, отразяват всички украински атаки в Херсонска област. По линията на бойните действия няма голямо струпване на украински войски, заяви днес зам.-губернаторът на района Кирил Стремоусов. По думите му въоръжените сили на Украйна контраатакуват с малки групи - роти от по 100 бойци с по пет танка, опитвайки се да открият слаби места в отбраната на руските войски.

През последното денонощие силите на Киев отразиха атаки на руската армия край 12 селища в Украйна. Руските окупатори нанесоха 3 ракетни и 24 въздушни удара по над 20 селища в Украйна, които повече от 80 пъти бяха обстреляни също и с реактивни системи за залпов огън, съобщи от своя страна украинският генерален щаб, цитиран от Укринформ.


Анкета

Одобрявате ли връщането на хартиената бюлетина?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14