Свят

Илон Мъск започва съкращения на персонала в Twitter

  04.11.2022 08:52  
Илон Мъск започва съкращения на персонала в Twitter

Илон Мъск днес ще започне да съкращава служители на Twitter, твърди в. "Ню Йорк таймс", като се позовава на имейл, изпратен до цялата компания, като ще съкрати работната сила на социалната медийна услуга от 7500 души малко повече от седмица, след като завърши сделката за купуване на компанията.

Според копие на съобщението, видяно от "Ню Йорк таймс", служителите на Tуитър са били уведомени в имейл, че съкращенията ще започнат. Работниците са били инструктирани да се приберат вкъщи и да не се връщат в офисите в петък, когато съкращенията ще продължат. В съобщението, което е дошло от общ адрес и е подписано "Tуитър", не се посочва подробно общият брой на съкращенията.

"В стремежа си да поставим Twitter на здравословен път, ще преминем през трудния процес на намаляване на глобалната ни работна сила", се казва в имейла. "Съзнаваме, че това ще засегне редица хора, които са дали ценен принос за Tуитър, но това действие за съжаление е необходимо, за да се гарантира успехът на компанията занапред."

Според предишни вътрешни съобщения и един инвеститор изглежда че около половината от служителите на Tуитър ще загубят работата си, въпреки че може да мине време, докато стане известна  окончателната бройка. 

Мъск завърши покупката на Tуитър за 44 млрд. долара на 27 октомври и веднага уволни главния изпълнителен директор и други топ мениджъри. Оттогава още ръководители подадоха оставки или бяха освободени, а от мениджърите беше поискано да изготвят списъци с високо и ниско ефективни служители, вероятно с цел съкращаване на работни места.

Най-богатият човек в света е подложен на натиск да осигури финансова ефективност на Tуитър, посочва "Ню Йопк таймс". Сделката е най-голямото изкупуване на технологична компания с взимане на заем в историята. Милиардерът също така натовари Tуитър с дълг от около 13 млрд. долара за придобиването и трябва да плаща около 1 млрд. долара годишно под формата на лихвени плащания. 

"Ню Йорк таймс" посочва, че Мъск и Tуитър не са отговорили на искането на коментар по случая.


Анкета

Одобрявате ли връщането на хартиената бюлетина?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14