Новини

Вижте как ще изглежда новостроящият се паркинг в кв. Надежда

  04.11.2022 15:10  
Вижте как ще изглежда новостроящият се паркинг в кв. Надежда
  NOVA

Започна изграждането на нов четириетажен паркинг ул. Кирил Дрангов в жк. „Надежда 1“. (На кръстовището на ул. Кирил Дрангов и ул. Атанас Лозанчев).

Паркингът ще бъде наземен с  и ще разполага с 310 паркоместа. Предвидени са 32 места с възможност за зареждане на електрически автомобили. Ще бъдат обособени и 14 паркоместа за хора със специални потребности.

Сред официалните гости на символичната „първа копка“ бяха председателят на СОС Георги Валентинов Георгиев , Дончо Барбалов, заместник-кмет на София, много общински съветници и районни кметове.

Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, изпълнителният директор на „Софийски имоти“ Димитър Шивачев и кметът на район Надежда Димитър Димов  направиха първа копка на съоръжението.

„Това е първият паркинг по Програмата за строителство на многоетажни паркинги в кварталите на Столичната община. Поставяме началото на едно изключително полезно дело за район „Надежда“. Жителите квартала вместо да паркират по тротоарите и градинките, ще могат да използват този модерен паркинг. Пътят дотук не бе лесен, това, което има значение обаче е резултатът. Ако нашите усилия доведат до необходимия резултат, значи, че сме си свършили работата“, заяви шефът на градския парламент Георги Георгиев.

„Благодаря на всички, които помогнаха за реализацията на този проект - Софийски имоти ЕАД, Столичен общински съвет, арх. Здравко Здравков, главен архитект на Столична община и районна администрация „Надежда“! Активно работим по темата с осигуряване на места за паркиране - миналата  година открихме паркинг на ЦГМ ЕАД  за 147 автомобила в „Надежда“ 1,  работим по проекта за изграждането на паркинг за 210 автомобила на ул. „Христо Силянов“ в жк. „Надежда“ 3 (бившата трамвайна линия). Освен това, по програмата на Столична община за паркинги  обособихме  общо над 300 нови паркоместа през последната година“, каза кметът на район Надежда Димитър Димов в обръщението си към гостите.

Проектът за многоегажния паркинг  се финансира със собствени средства на „Софийски имоти“ ЕАД и предоставено финансиране от Фонд за градско развитие, включително съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие по ОП „Региони в растеж 2014-2020“. Общият размер на инвестицията е 6,314 млн. лева, като  „Софийски имоти“ осигурява 1.914 млн. лв., а Фондът за градско развитие  – 4.4 млн. лв.

Вижте как ще изглежда новостроящият се паркинг


Анкета

Одобрявате ли връщането на хартиената бюлетина?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14