Еко Новини

Стрелби предизвикаха голям пожар на военния полигон Ново село

  05.11.2022 20:42  
Стрелби предизвикаха голям пожар на военния полигон Ново село

Пожар се разпространи на площ от 300 декара в района на военния полигон Ново село, предава БНР. В гасенето на отъня участват огнеборци от Сливен и Котел, както и военнослужещи от полигона, съобщи Валентин Мишев, експерт по военно-мобилизационна подготовка в областна администрация Сливен. 

Пожарът е предизвикан от учебни стрелби, обяви пред Националното радио комисар Владимир Демирев, директор на пожарната в Сливен. Към момента пожарът е локализиран в три огнища, а целта е да не прехвърли планината в посока село Градец.

По настояване на областния управител Минчо Афузов в късния следобед в събота в гасенето се включи и хеликоптер на ВВС. 

Комисар Демирев коментира, че пожарът е далеч от населени места и няма опасност за хората. „Към момента продължава развитието на пожара. На ти огнища основно гори. Нашите усилия са насочени на най-западния фронт и по билото на планината с цел да не прехвърли билото, а да остане в рамките на полигона“, обяви той.

Заради опасността да се натъкнат на невзривени боеприпаси след стрелбите, противопожарните екипи се държат на разстояние. „Това са ни опасенията и за това малко по отдалеч се действа с цел да не стане по-голям проблем“, твърди комисарят.

Гасенето на огъня през нощта се прекратява, а хеликоптерът е приземен. „Ще остане да се наблюдава от дежурните на полигона. Утре рано сутринта ще направим организация отново да продължим гасенето“, добавят от пожарната.

В гасенето на пожара участват огнеборци от Сливен и Котел, военни и горски служители. От Областна управа информираха, че на дежурните групи са занесени вода и храна. 


Анкета

Одобрявате ли връщането на хартиената бюлетина?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14