Новини

Германски журналист с нови разкрития за криптокралицата Ружа Игнатова

  05.11.2022 22:07  
Германски журналист с нови разкрития за криптокралицата Ружа Игнатова

Криптокралицата Ружа Игнатова е имала източници от България, които са я информирали за разследванията срещу нея. Това заяви на германският журналист Йохан фон Мирбах. Документалният му филм - поредица, озаглавен ”Криптокралицата - измамата OneCoin”, ще започне да се излъчва от тази вечер по една от германските телевизии.

"Разполагаме с документи, за които знаем, че тя е прочела, които са преминали през българските власти, но не мога да кажа името на този, който ѝ ги е дал. Ние знаем, че е имало група полицаи, които са разследвали OneCoin през 2016. В това число властите в Германия, Нидерландия, Франция, Америка и дори в Обединените арабски емирства. Формирали са група, която е наречена “Операция Сателит” и Ружа е знаела за това. Знаела е за това, както е знаела за разследването на ФБР и това на Германия. Тя е имала източници в България, които са работили в полицията и юрисдикция. Тя е наела бивш шпионин Франк Шнайдер, който е бивш ръководител на тайните служби на Люксембург... Тя е знаела къде може да пътува и къде не. Знаела е къде полицията я е чакала и къде не", разказа Йохан фон Мирбах пред БНТ.

Докато събира факти за документалния си филм “Криптокралицата - Измамата OneCoin”, журналистът чува различни версии за случилото се след изчезването на Игнатова.

"Шансът да не е жива е голям. Следващата версия е, че е в Дубай. Има подозрения и че е в Гърция. Други източници ни казаха, че е в Русия и Индия. Има и такива, които твърдят, че се е върнала в Германия. Във ФБР не мислят, че тя е мъртва и са обявили сто хиляди долара за главата ѝ", казва Фон Мирбах.

Схемата за пране на пари е използвана също за търговия с оръжия и наркотици.

"Хората в Уганда например са продавали земите си, козите само, за да си купят Onecoin. В контакт съм с хора, които продават OneCoin. Пишат ми съобщения, че трябва да кажа истинската история, че OneCoin не е измама", споделя журналистът.


Анкета

Одобрявате ли връщането на хартиената бюлетина?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14