Новини

Бойко Борисов с нов фаворит за кмет на Пловдив

  06.11.2022 20:02  
Бойко Борисов с нов фаворит за кмет на Пловдив

Пловдив ще има нов кандидат за кмет догодина, заяви в неделя лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който пристигна Пловдив за среща с партийната организация, феновете на ФК "Ботев" и изпълнителя на строителството на стадиона.

Той не посочи конкретна причина защо няма да номинира сегашния градоначалник Здравко Димитров, но коментира, че "умората и изхабяването си казват думата" и допълни, че това решение не е лоша политическа оценка за кмета на Пловдив, с когото вече е разговарял по темата избори.

"Много добър човек е, работи много и направи много, но трябва темпото да се увеличава, а не да намалява. Пловдив е много жив град. Трябва му околовръстно, много неща, трябва да се живее с тази мисъл", посочи Борисов. Той припомни здравословните проблеми на Димитров и претърпените от него операции.

На въпрос дали с това решение цели да успокои партията в града, в която покрай пробива за водната палата противоречията с кмета ескалираха драстично, Борисов отговори: Редиците на ГЕРБ в Пловдив са много стегнати, това, че са различни хора, не трябва да ни притеснява.

Попитан кой се очертава като кандидат на ГЕРБ за кмет на предстоящите местни избори, Бойко Борисов не даде категоричен отговор, но посочи, че "много харесва" районния кмет на "Тракия" Костадин Димитров, който, по думите му, се радва и на широка подкрепа от гражданите.

Местният лидер на партията и бивш кмет Иван Тотев не пожела да даде повече конкретика за бъдещите номинации за кмет с думите "мисля, че беше прекалено ясен даже началникът".

Неофициално от месеци обаче се твърди, че ГЕРБ ще подкрепи Дани Каназирева, която бе депутат на ГЕРБ в предишните парламенти, но в тези избори не участва въобще.


Анкета

Одобрявате ли връщането на хартиената бюлетина?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14