Свят

Северна Корея обеща смазващ военен отговор на САЩ и Южна Корея

  07.11.2022 12:20  
Северна Корея обеща смазващ военен отговор на САЩ и Южна Корея

Северна Корея обеща твърд и смазващ военен отговор на общите военни учения между САЩ и Южна Корея, предадоха световните агенции, като се позоваха на севернокорейската агенция КЦТА.

Новото предупреждение идва след рекордна серия от севернокорейски ракетни изстрелвания в последните дни в отговор на най-големите военновъздушни маневри, организирани досега от Сеул и Вашингтон, цитира dnes.bg.

В изявление севернокорейската армия казва, че ще продължи да отговаря на всички военни учения, "насочени от неприятеля срещу Северна Корея, чрез практични, решителни и смазващи военни мерки“.

"Неотдавнашните балистични ракетни опити представляват ясен отговор на съвместните учения на Сеул и Вашингтон", се допълва в изявлението.

"Колкото повече продължават провокациите на неприятеля, толкова повече армията на Северна Корея ще ги парира по един безжалостен начин", се казва в текста.

Стотици американски и южнокорейски военни самолети, сред които и два мощни бомбардировача В-1В участваха в съвместните учения от 31 октомври до 5 ноември. За първи път тези американски бомбардировачи бяха пратени на Корейския полуостров от декември 2017 г. насам.

Според Сеул тези маневри са предназначени да покажат способността и подготвеността на страната да отговори твърдо на всяка провокация от страна на Северна Корея.

(БТА)


Анкета

Одобрявате ли връщането на хартиената бюлетина?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14