Свят

В Германия се опасяват от тежка ковид вълна

  11.11.2022 22:08  
В Германия се опасяват от тежка ковид вълна

Германският министър на здравеопазването Карл Лаутербах предупреди за опасност от нарастване на случаите на COVID-19 през зимата и разкритикува намеренията на четири федерални провинции да облекчат карантинните правила за заразените, предаде Ройтерс.

Опасявайки се, че заразените може да се увеличат, той заяви в кулоарите по време на парламентарно заседание: "Тогава ще се сблъскаме с още по-тежка вълна, отколкото се опасявахме, намираме се и в навечерието на появата на по-заразен вариант на коронавируса".

Лаутербах добави, че федералното правителство не одобрява действията, предприети от регионалните власти в провинциите Бавария, Баден-Вюртемберг, Хесен и Шлезвиг-Холщайн.

По-рано днес тези провинции, в които е съсредоточено почти половината от населението на Германия, обявиха в обща декларация, че възнамеряват да спрат да прилагат въведената на национално равнище петдневна карантина. Това означава, че всеки, който е дал положителен тест за коронавирус, но се чувства добре, ще може да напуска дома си, но при условие, че носи маска.

В Бавария промяната ще влезе в сила още следващата срядa.


Анкета

Одобрявате ли връщането на хартиената бюлетина?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14