Свят

The New York Times: В САЩ очакват спиране на войната в Украйна съвсем скоро

  13.11.2022 19:28  
The New York Times: В САЩ очакват спиране на войната в Украйна съвсем скоро
  TASS

Спирането на военните действия в Украйна, поради настъпването на зимата, може да продължи цели 6 месеца. Такова предположение прави американски анализатор пред The New York Times.

“Зимната ваканция може да се проточи цели шест месеца. Дъждовното време в края на ноември и размекналата се почва вече забавиха движението на войските и от двете страни“, се казва в публикацията.

Авторът твърди, че военната операция може да бъде спряна и заради обилен снеговалеж. Според зам.-министърът на отбраната на СА  Колин Кал, вече може да се забележи как „лошото време в Украйна леко забавя хода на събитията и провеждането на широкомащабни настъпателни операции.“

В същото време в анализа, поместен в The New York Times, пише, че заради принудителната пауза, конфликтът може да премине в тотално нова фаза – руските войски ще се съсредоточат върху удари срещу украинската инфраструктура, докато въоръжените сили на Украйна „изглежда ще продължат да саботират и да правят подривни атаки по руските граници“.

Служители на администрацията на президента на САЩ Джо Байдън смятат за важно да се възползват от „зимната пауза“, за да се увеличат доставките на отбранителни и нападателни оръжия за Киев.


Анкета

Одобрявате ли връщането на хартиената бюлетина?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14