Анализи

Радев бабува на нова протестърска партия. Цепи депутати на ПП и Янев

  17.11.2022 10:25  
Радев бабува на нова протестърска партия. Цепи депутати на ПП и Янев


След като беше предаден от отрочетата си от ПП, президентът Румен Радев започна да се оглежда за нов проект, чрез който да запази поне част от влиянието си в изпълнителната власт след като служебните му кабинети приключат с управлението на държавата. 
Партията на Стефан Янев се оказа също неподходяща и президентското влияние в нея намалява с всеки изминал ден, ако изобщо е имало такова.
Новият ход на Радев е създаването на партия “Български глас”. Според отлично информирани източници през последния месец един от водачите на протестите през 2020 г. - Тихомир Василев и бившият депутат от ИТН Георги Попов активно обикалят страната и градят структирите на новата президентска партия. 
На места дори цели партийни организации на ИТН, “Изправи се БГ” и “Български възход” преминават към новосформиращата се партия.
Василев и Попов са забелязвани често на раздумка с приближени на президента Радев. Рандевутата обичайно се провеждали в кафене на столичния булевард Витоша. 
Според непотвърдена информация има депутати в настоящия парламент, които са готови да се присъединят към новата формация. Спрягат се имената и на Ива Митева и Любомир Каримански, като част от новия проект. 
Геогри Попов е депутатът срещу когото скочиха отцепниците на Слави Трифонов и непрекъснато го нападаха и критикуваха.
В последствие Попов нарече Руди Гела и компания “пробити цървули”, скочи на Виктория Василева и Тошко Йорданов и директно ги обвини за провала на последните избори. 
Тихомир Василев е известен като активен участник в протестите през 2020 г. и един от двигателите на “Изправи се БГ”, в последствие излъган и предаден от Мая Манолова. 
Днес от 12 ч е насрочена пресконференция, на която според предварителна информация, ще се обяви новият проект. 
Василев и Попов готвят и митинг протест пред президентството тази неделя. Остава да видим дали Радев ще се появи там и ще застане публично зад поредния протестърски проект.
Валентин Методиев
 

Анкета

Одобрявате ли връщането на хартиената бюлетина?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14