Свят

Путин е с тежка форма на рак и психични проблеми

  20.11.2022 20:25  
Путин е с тежка форма на рак и психични проблеми

Руският президент Владимир Путин има няколко диагнози, по-специално той има много тежка онкология и психични проблеми. Ръководителят на Русия залага на таргетната терапия (лечение с лекарства, които блокират растежа и разпространението на раковите клетки), каза в интервю за УНИАН руският историк и политически анализатор Валерий Соловей.

Според него сега президентът на Руската федерация вече преминава през решаващ етап до известна степен - той е силно защитен от публични изказвания, а ако ги организират, то само под строг контрол или с двойници, както се е случвало често. "Той е с няколко диагнози. Това е много тежка онкология. Продължава таргетна терапия, но това не може да продължи безкрайно. Има Паркинсонова болест, която засяга някои поведенчески модели. Има и психични проблеми, но не в битовия смисъл, а в строго медицински. Те се обострят от действието на лекарствата", каза експертът.

Анализаторът смята, че сега за Путин би било по-добре да се занимава с децата си, с внуците си и да не се занимава с голяма политика. "Но не, той иска да извърви този път докрай и да завърши, както му се струва, с триумф. Няма да завърши с триумф, но поне иска да избегне срама", добави историкът.

Владимир Путин се приписва на различни заболявания в продължение на много години подред, по-специално на болестта на Паркинсон и рак на панкреаса. От Кремъл многократно са заявявали, че руският лидер няма здравословни проблеми. През май тази година началникът на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна Кирило Буданов заяви, че президентът на Руската федерация е тежко болен от рак./Факти


Анкета

Одобрявате ли връщането на хартиената бюлетина?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14