Икономика

Лукойл прехвърля цялата си икономическа дейност в България (НА ЖИВО)

  21.11.2022 16:16  
Лукойл прехвърля цялата си икономическа дейност в България (НА ЖИВО)

"С ръководството на "Лукойл" постигнахме договореност от 1 януари 2023 година да прехвърлят цялата си икономическа дейност в България, тоест цялото производство, всички приходи и данъци да бъдат плащани в България, а не както беше досега в Холандия или Швейцария", заяви транспортният министър Христо Алексиев. По думите му според разчетите може да се разчита на приходи в бюджета в хазната от Лукойл в рамер на 100 милиона. С тези средства ще бъдат компенсирани най-уязвимите групи в страната, допълни Христо Алексиев.

Той добави, че мярката за 25 стотинки не е била съвсем справедлива, но ще продължи.

Вицепремиерът по икономическите политики и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев, министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов и заместник-министърът на финансите Людмила Петкова проведоха среща с ръководството на "Лукойл България" и "Лукойл Нефтохим Бургас" в Министерския съвет.

От страна на "Лукойл" в разговорите участваха председателят на УС на "Лукойл Нефтохим Бургас" Илшат Шарафутдинов, Андрей Матюхов, генерален директор на "Лукойл България" и Александър Величков, юрисконсулт на "Лукойл България".


Анкета

Одобрявате ли връщането на хартиената бюлетина?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14