Новини

Сашко е изведен от реанимация и е в добро здраве

  21.11.2022 17:22  
Сашко е изведен от реанимация и е в добро здраве

Добри новини от „Пирогов“, където е настанен 12-годишният Александър. Той се превърна в чудото, изумило цяла България в събота. Детето оцеля само навън в продължение на 8 денонощия.

Александър вече е преместен от реанимацията в друго отделение. Изследванията му показват, че той е в много добро здравословно състояние и няма следи от насилие.

„Виждам видимо, че и ушенцата и бузките, и крачетата му са с нормална температура, зачервяват се бузките и мисля, че се чувства доста по-добре, но ни трябва възстановяване“, разказа баща му Александър Цветанов.

„Няма някакви наранявания или увреди, които да имат пряка опасност за живота, с него ще работят психолози“, заяви д-р Валентин Димитров, изпълнителен директор на УМБАЛСМ "Пирогов".

А оцеляването на Александър дни наред на открито и баща му, и доброволците определят като чудо.

„Чиста случайност, че аз попаднах на него, можеше да бъде всеки един от хората, които помагаха и търсеха. Казахме му, че сме тук да му помогнем, той не отговори, но това, което видях в неговите очи е, че той разбра, че сме там да му помогнем и не видях страх или уплах от нас. Другото момче, което беше с мен, го изнесе на ръце“, разказа Веселин.   

Според служебния вътрешен министър Иван Демерджиев малкият Александър на 9-ия ден се е изморил и точно това е позволило да бъде намерен.

„То е могло да намери храна, в такова състояние е било. Могло е да намери и вода. Тази хиперактивност до голяма степен му е помогнала да оцелее в тези условия до момента, в който вече е загубил възможността да се движи толкова бързо и точно поради тази причина е намерено“, каза вътрешният министър.

„Може би и аз не познавам напълно възможностите на своето дете, може да е свръх човек, да има някакви способности, които ние, другите хора, нямаме“, коментира бащата на Сашко Александър Цветанов.
 
Бащата е скептичен, че Сашко заради аутизма си ще успее да разкаже в подробности как е оцелявал сам осем нощи на открито.

Анкета

Одобрявате ли връщането на хартиената бюлетина?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14