Новини

Жители на Омуртаг блокираха пътя София-Варна заради безводие

  26.11.2022 15:51  
Жители на Омуртаг блокираха пътя София-Варна заради безводие

Недоволството срещу тежкия воден режим в Омуртаг продължава. В знак на протест днес по обяд жителите на града блокираха движението по пътя София-Варна на разклона за Омуртаг до авиационно-космическия парк. Спряхме движението за около 35 минути, каза Магдалена Славова от гражданското обединение "Вода за Омуртаг" и уточни:

"Идеята е държавата да ни обърне внимание. Ако не стане някакъв екшън и медиите не ни отразят, и не започне да им пада рейтингът на политиците, те нищо не правят, те не осъществяват задълженията си.

Ние никога не сме имали 24 часа в денонощието вода. Никой не може да ин повярва как е възможно градът да не изрине държавата за водата си 50 години. Това е така, защото, когато си роден в такива условия, ти свикваш по някакъв начин да оцеляваш. И живееш мизерен живот, това е факт.

Градът тъне в една дълбока депресия и апатия, защото ние нямаме вода. След въздуха водата е следващото по жизненост важен фактор.

Всички граждани вече се събуждат, активизират се, просто е абсолютно нетърпимо". Утре жителите на Омуртаг отново ще протестират на главния път София-Варна при разклона за града.

Снимка: БГНЕС


Анкета

Какво ще си пожелаете за Новата 2023 година?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14