Новини

Десислава Атанасова: Аз бях крилото на Христо Иванов в ГЕРБ

  29.11.2022 18:13  
Десислава Атанасова: Аз бях крилото на Христо Иванов в ГЕРБ

Ние от ГЕРБ-СДС ще предложим състав на правителство в първия мандат. Ще предложим контактни групи на колегите по различните секторни политики, защото ако не се състави правителство с първия мандат, след това ще е много трудно. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

„На България ѝ е нужно редовно правителство, трябва да се носи отговорност“, допълни тя.

Тя коментира и темата за коалиционно управление.

„Аз мога да бъда определена за крило на Христо Иванов в ГЕРБ, защото лично аз съм го избирала в правителството. Ние сме партии от едно и също европейско политическо семейство. Ние сме управлявали с Реформаторския блок и правителството се справяше добре в онзи момент. Програмите ни се припокриват в повече от 90% с малки изключения. С Демократична България ни свързват евроатлантически ценности. Ние бяхме заедно по решенията за оръжие за Украйна, за атомното гориво за Козлодуй и др. По много теми имаме сходство“, обясни Атанасова.

Във връзка със скандала с кодовете на машините за гласуване, Десислава Атанасова заяви: „Има технически спецификации. Аз бях много изненадана от дебата, при който между бивши партньори се чуха обвинения и неприлични обвинения. Сега трябва да се произнесат експертите. Вярвам, че истерията,която предизвика въпроса как българите да избират, е много съмнителна и смущаваща“.

„Най-сериозните грешки бяха, когато за първи път се въведе преференцията и комисиите допускаха грешки. Аз повече вярвам на документите. Най-добре е когато те са на хартия. Искам да вярвам на свободния избор на хората“, призна председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС в НС.

По думите ѝ има много теми за злоупотреби, които трябва да се коментират и даде пример: „Далаверите в газа, „Джемкорп“, решението на КС за парите, които се разходват от АПИ“.

„Понеже идвам от временната комисия за „Джемкорп“, има изключително тревожни новини. Оказва се, че на 23-ти март 2022 г. бе сключен меморандума, а един месец преди това вече тече кореспонденция за доставка на газ. „Джемкорп“ прави оферта на „Булгаргаз“. Това са официални документи, предоставени на комисията от министъра на енергетиката. Това е преди започването на войната и поставяне на темата за спиране на газа по тръбопровода. Много е странно, че „Булгаргаз“ пише на „Джемкорп“ и иска от тях оферта. Министърът на енергетиката се подписва без да е оторизиран за това. Имало е цял план за енергетиката на България, касаещ БЕХ и "Мини Марица-изток" ЕАД. Говори се за ядрени реактори, за „Топлофикация-София“, без да имат право да го правят. Арбитражът важи още 2 години, т.е. и да се откажем подлежим на санкции“, разкри Атанасова.


Анкета

Одобрявате ли връщането на хартиената бюлетина?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14