Шоу

Скандал по Холивудски: Вергов пребил Диана Димитрова, очакват го до 2 години затвор

  02.12.2022 12:29  
Скандал по Холивудски: Вергов пребил Диана Димитрова, очакват го до 2 години затвор

До 2 години ефективен затвор може да отнесе Юлиан Вергов за побой над актрисата Диана Димитрова, случил се преди 5 години на снимачната площадка на сериала “Откраднат живот”.

Както стана ясно след публикация в седмичника “Уикенд”, именно Вергов е човекът, който е пребил жестоко колежката си. До този момент нито потърпевшата, нито изобличения като насилник актьор са коментирали официално сензационното разкритие.

Как ще се развие случаят? Прокуратурата още във вторник обяви, че започва разследване, след като се е самосезирала заради шумния обществен отзвук, което означава, че Диана Димитрова е призована да даде показания. Според източник на Lupa.bg, тя вече е била разпитана. Димитрова се е явила с адвокат в СРП още във вторник.

Ако тя е посочила името на насилника, това означава, че от Юлиан Вергов също ще бъдат снети обяснения, както и от свидетелите на екшъна, които са около 30 души. Независимо какви са мотивите и дали е бил провокиран, Вергов може да носи наказателна отговорност за деянието си, случило се преди 5 години, категоричен е адвокат Мариан Иванов от Софийската адвокатска колегия, обяснявайки правната страна на казуса.

Юлиан Вергов и Диана Димитрова са имали кратка токсична връзка, завършила с физическо насилие от страна на актьора.

“Не съм наясно със случая, но тъй като няма медицинско свидетелство, а съдим изцяло от предоставените от г-ца Димитрова в медиите снимки, може да се направи обосновано предположение, че се касае за лека телесна повреда.

Важно е какви ще са показанията на свидетелите, но така или иначе се касае за недопустимо физическо насилие, при това осъществено дръзко на публично място, на работното място на потърпевшата”, каза адвокат Иванов. Той допълни, че дали ще се стигне до обвинение, зависи от показанията на свидетелите.

Юристът, който е експерт по наказателно право, коментира, че ако прокуратурата събере достатъчно доказателства за обвинителен акт, Юлиан Вергов може да бъде съден по член 130 (1) от Наказателния кодекс, който гласи: „Който причини другиму разстройство на здравето, се наказва за лека телесна повреда с лишаване от свобода до две години или с пробация”.

Най-вероятно, предвид факта, че има чисто съдебно минало, Вергов би се разминал с условна присъда. След това обаче е възможно Диана Димитрова да заведе дело срещу него и за финансово обезщетение за причинените болка, страдания и публично унижение, коментира юристът.


Анкета

Одобрявате ли връщането на хартиената бюлетина?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14