Шоу

Uber предлага пътуване с шейна с елени

  05.12.2022 11:20  
Uber предлага пътуване с шейна с елени

Откакто стартира през 2009 г., Uber непрекъснато тества границите на възможностите на услугата за резервиране на автомобили. Не става дума само за доставка на храна - през последното десетилетие пътниците могат да използват приложението за превоз на пътници, за да резервират всичко - от пътуване с хеликоптер до гушкане на котенца от местен приют. В един момент дори можеше да се резервира сватба с Uber.

А днес, в празничен обрат на тази традиция, приложението стартира най-новото си начинание: Uber Sleigh - първата в света услуга по заявка за пътуване с шейна с елени, предаде „TimeOut”.

Да, чухте правилно: само за ограничен период от време и ако случайно се намирате в близост до Полярния кръг, можете да използвате приложението Uber, за да осъществите най-смелите си празнични фантазии. И това е безплатно!

Ездата със северни елени тръгва два пъти дневно между 12 и 18 декември от курорта Апука в Рованиеми, който е столицата на финландска Лапландия. Повикайте шейна и ще бъдете отведени на двучасово живописно пътуване през впечатляващите зимни пейзажи на лапландската провинция. След като се плъзнете през покрити със сняг гори и покрай огромни замръзнали езера, шейните ще бъдат паркирани за междинна закуска с традиционен горещ сок от горски плодове и сладки изкушения около огън от дървени трупи. Това е малко по-хубаво, отколкото да седите на задната седалка на Toyota Prius.

Ездата със северни елени може да се резервира в приложението един час преди тръгването и ще се приема по реда на постъпване. Най-добрата част? Те са напълно безплатни! Сега остава само да покриете разходите си за полети до Лапландия...


Анкета

Какво ще си пожелаете за Новата 2023 година?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14